lån

Tag fede supertotaler med drone kamera

Er du vild med foto? I så fald ligger det lige til højrebenet, at du anskaffer dig et dronekamera. Hvor det for blot et par håndfulde år siden krævede et større budget at tage fotos fra luften, så det reelt kun var nyhedsmedier og produktionsstudier, der kunne lave luftbårne supertotaler, er der i dag fri leg blandt fotoentusiaster til at skaffe sig værktøjerne til luftfotos.

Laver de bedste establishing shots

Det vil næsten altid være billeder i supertotal, altså de helt store landskabsbilleder, der i filmhenseende kan bruges som establishing shot eller e-shot, du vil bruge din drone til. Hvor du før måske traskede op på toppen af bakken for at tage det fede landskabsbillede, kan du nu stå på verdens fladeste mark og lade maskinen filme eller fotografere. Kameraet på dronen kan du let styre fra din smartphone. Typisk kan du zoome, og ved nogle droner er kameraet fleksibelt, så du kan lave vandrette panoreringer eller et horisontalt tilt ud over landskabet.

Gør det professionelt med bird’s eye

Droner brillerer bl.a. ved at kunne lave bird’s eye-billeder, altså billeder taget fra oven lodret ned på jorden. Det er ikke en kameravinkel, du ser så ofte i amatørproduktioner. Så ønsker du at give videoer til markedsføring et professionelt islæt, kan dronekamera absolut bruges.

Store prisspænd mellem drone kameraer

Prisen på drone kameraer svinger stærkt. For i omegnen af 400-500 kr. kan du få et billigt ét, mens de dyreste masseproducerede droner sagtens kan nå op på 10.000-20.000 kr., hvilket for eksempel er tilfældet for mange af DJI’s droner. Droner i de høje prisklasser er bedst at spekulere i, hvis du har et produktionsselskab kørende. Ønsker du toppen af poppen, så lån penge nu eller finansier det på anden måde. I droner har du som kameramand et lækkert, bekvemt arbejdsredskab.